Onze geschiedenis

Van Molen tot Smakenrijkdom

Het verhaal van de Dochter van de Molenaar

De geschiedenis van De Dochter van de Molenaar begint eigenlijk in 1924 toen Martinus Marinus Krijger een eeuwenoude molen in Renesse kocht. Het was een plek vol mogelijkheden en Martinus begon al snel te innoveren. De gammele wieken werden vervangen door een dieselmotor en hij experimenteerde voortdurend om de kwaliteit van zijn bakkersmeel en veevoer te verbeteren.

Elke generatie Krijger bouwde verder op die basis van vakmanschap en innovatie. In de jaren ’60 zorgden de zonen van Martinus, Johannes en Jan, voor grote uitbreidingen en groei. Vanaf eind jaren ’70 namen de kleinzonen – Martin, Henk en Hans Karel – het stokje over. Het familiebedrijf groeide uit tot een van de meest toonaangevende meelfabrieken in Nederland, met een moderne proefbakkerij en een eigen laboratorium.

Maar zoals het leven verandert, verandert ook de industrie. In 2015 werd het bedrijf verkocht en in 2018 sloot de meelfabriek definitief haar deuren. Het leek het einde van een tijdperk.

Maar het verhaal kreeg een nieuwe bladzijde

Marije Vermeer, dochter van Henk Krijger, erfde niet alleen het talent en de passie voor voeding, maar ook de drang om iets nieuws te creëren. Met haar opleidingen in koken, patisserie en broodbakken combineerde ze haar ambachtelijke roots met haar eigen moderne visie. De Dochter van de Molenaar werd geboren – een plek waar geschiedenis en smaak samenkomen in een unieke beleving.

Bij De Dochter van de Molenaar proef je bijna een eeuw aan vakmanschap, innovatie en de liefde voor het ambacht. Stap binnen en ontdek hoe een eeuwenoude molen in Renesse de inspiratiebron werd voor iets moois en tijdloos.

Het lekkerste en puurste brood. Marije bakt met passie en dat proef je! Het assortiment wordt iedere week weer uitgebreid en de hele familie werkt mee .

Merel Tuk

Een team dat leeft voor de smaak van brood

Het Team

Marije Vermeer

De drijvende kracht achter DVDM. Na dagenlang voorbereiden en bakken staat Marije op zaterdagen klaar om klanten met passie te adviseren over de lekkerste broden en verfijnde patisserie.

Jesse Vermeer

Op zaterdagen is Jesse steevast te vinden bij DVDM. Als hij niet vol trots zijn zelfgekweekte groenten uit eigen tuin verkoopt, dan legt hij haar fijn uit voor welk brood je moet gaan.

Henk Krijger

De vader achter De Dochter van de Molenaar. Hoewel hij officieel met pensioen is, helpt Henk nog elke week mee om ervoor te zorgen dat het meel wordt omgetoverd tot de heerlijke broden die elke zaterdag vers voor u klaarliggen.

Sophie Vermeer

De onmisbare kracht op de achtergrond. Wanneer de schuur op zaterdag overloopt van bedrijvigheid, springt Sophie bij waar dat nodig is en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes blijft lopen.